Return to site

De eerste 1000 dagen van kind cruciaal

· Coaching,Juridisch advies

De eerste 1000 dagen van een kind, geteld vanaf de bevruchting tot twee jaar, zijn cruciaal voor de ontwikkeling en de gezonde groei van een kind. "Als een kind zich in de eerste twee jaar van zijn leven niet goed ontwikkelt, heeft hij daar zijn leven lang last van", zegt hoogleraar Tessa Roseboom van de Universiteit van Amsterdam. Tessa Roseboom legt in een video voor RTL Nieuws uit waarom die eerste 1000 dagen belangrijk zijn.

De meeste kinderen in Nederland groeien veilig en gezond op. Ongeveer 14% van de kinderen (bijna 25.000 per jaar) heeft geen goede start bij de geboorte door vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of een combinatie daarvan. Stress tijdens de zwangerschap en de eerste kinderjaren – bijvoorbeeld door psychosociale problemen, huisvestingproblemen, leefstijl, schulden of werkeloosheid – kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Kinderen hebben daardoor grotere kans op groei- en psychische problemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht.

Een goede voorbereiding op het (aanstaande) ouderschap draagt bij aan een optimale start voor kinderen. De politiek is het hiermee eens. Minister Hugo de Jonge (VWS), gemeenten, partijen uit de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) werken samen aan het actieprogramma Kansrijke Start. Het programma ondersteunt ouders vanaf de kinderwens totdat het kind de leeftijd van twee jaar heeft bereikt. Het doel is de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden.

Onder een goede voorbereiding op het (aanstaande) ouderschap verstaat Her Story ook het bespreken van een hulpvraag over veranderingen of angsten. Alsook het verlenen van advies in conflictueuze werksituaties.

Neem contact op voor meer informatie over coaching of juridisch advies.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly