Return to site

Hoe mijn verhaal uiteindelijk Her Story werd

· Werkgever,Juridisch advies,Coaching

Her Story is allemaal begonnen vanuit mijn verhaal. Ieder verhaal is anders. Maar mij is opgevallen dat de verhalen over vrouwen tijdens en/of na de zwangerschap iets gemeenschappelijks hebben: moeder worden of zijn brengt fysieke en mentale veranderingen met zich mee. Ik ben Her Story gestart omdat ik denk dat ondanks de gemeenschappelijkheid van deze fase, ieder verhaal op zichzelf uniek is en aandacht verdient.

Mijn verhaal

Na de bevalling van mijn eerste zoon, keerde ik terug naar mijn baan als bedrijfsjurist en bedrijfsvoerder. In plaats van vijf dagen, werkte ik vanaf dat moment vier dagen. Ik wilde graag laten zien dat het krijgen van een baby geen invloed had op mijn ambities. Ik had er niet voldoende aandacht voor dat de fysieke en mentale veranderingen die het moederschap met zich meebrengen zich niet zomaar door mijn ambities opzij laten schuiven. Thuis liep ondertussen de borstvoeding niet lekker, en dat maakte mij in combinatie met weinig slaap nogal kwetsbaar. Hierdoor verloor ik perspectief en begon ik te twijfelen aan mijzelf. Na vijf maanden terug op de werkvloer, bleek ik weer in verwachting. Daardoor nam de bewijsdrang en het verlies van perspectief - alsook fysieke klachten - alleen maar toe. Dit resulteerde uiteindelijk in een niet werkbare situatie en beëindiging van het dienstverband.

Her Story

Mijn verhaal heeft mij doen realiseren dat kinderen krijgen een bijzondere fase is in een mensenleven. Hier mogen we aandacht aan geven, aan het emotionele en geestelijke proces, maar ook het zakelijke. Want hoe kun je jouw leven op zo'n manier inrichten dat niet alleen je kind maar ook jij en je gezin gelukkig zijn en zich ondersteund voelen. Ik help vrouwen die een kind krijgen of hebben gekregen om - in deze bijzondere transformatie periode - meer balans, grip en zelfvertrouwen te krijgen. Op persoonlijk én zakelijk vlak; ik doe dat door coaching en ik geef (praktisch) juridisch advies.

 

Daarnaast kunnen werkgevers veel doen om jonge moeders - en vaders - met al hun kennis en ervaring binnenboord van de organisatie te houden. Ik ga graag met werkgevers en bedrijven om tafel om hun beleid rond zwangerschappen door te lopen - of om het samen op te stellen in het geval het er nog niet is.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly