Return to site

Ouderschapsverlof: hoe vraag je het aan?

· Juridisch advies

Ouderschapsverlof is een wettelijke regeling waardoor je na de geboorte van je kind(eren) tijdelijk minder kan gaan werken. Je hebt geen recht op salaris voor de uren waarvoor je ouderschapsverlof opneemt. Sommige werkgevers betalen het loon (gedeeltelijk) door tijdens het verlof.

Het ouderschapsverlof is, per kind, maximaal 26 keer het aantal uren dat je per week werkt. Iedere werkende ouder met kinderen onder de 8 jaar kan hiervan gebruikmaken.

Het ouderschapsverlof vraag je ten minste 2 maanden van tevoren schriftelijk aan bij je werkgever. In het verzoek geef je aan hoe je het ouderschapsverlof wilt opnemen. Je mag namelijk zelf bepalen hoe je het opneemt. Het ouderschapsverlof verandert niets aan jouw arbeidsovereenkomst.

De werkgever mag het verzoek niet weigeren, maar kan aan jou vragen om het ouderschapsverlof op een andere manier in te delen. Dit mag alleen als het bedrijf anders ernstig in de problemen komt. De werkgever mag dat doen tot 4 weken voor de ingangsdatum van het ouderschapsverlof

Kom je met jouw werkgever niet tot een oplossing over de indeling van het ouderschapsverlof? Een meningsverschil kan je het beste eerst zelf proberen op te lossen. Als dit niet lukt, kan Her Story ondersteunen door een open dialoog te faciliteren tussen jou en je werkgever. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer informatie over ouderschapsverlof vind je op de website van de Rijksoverheid.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly