Return to site

Over kwetsbaar durven zijn en erkennen wat het beste is voor jullie situatie

· Coaching

Voordat ik moeder werd, had ik de overtuiging dat de eigen keuze voor een gezin een eigen verantwoordelijkheid inhield en wij als gezin daarom onze eigen boontjes moesten doppen. Nu - twee kinderen verder - is mijn nieuwe overtuiging: erkennen dat je het als ouders niet alleen hoeft te doen, dat je kwetsbaar mag zijn en om hulp mag vragen. Dit nieuwe inzicht heeft mij bijgestaan in het bijzondere transformatieproces van moeder worden.

Kwetsbaar opstellen

Soms kun je als ouders behoorlijk opgeslokt worden door de zorg voor je kindje(s). Je wereld wordt een stukje kleiner, contacten verwateren en dan voel je je soms alleen en weinig ondersteund. Om je gesteund te voelen en een beroep te doen op jouw omgeving (denk aan opa’s, oma’s, tantes, ooms, vrienden en buren), is het belangrijk om te leren om je kwetsbaar op te stellen en om hulp vragen. Uít jezelf naar de mensen om je heen, toon je emoties, spreek je gedachten uit, laat je kwetsbare kanten en onzekerheden zien. Je bent tenslotte ook maar gewoon een mens.

Om hulp vragen

De overwegingen om, om hulp te vragen of de zorg voor je kindje(s) uit te besteden, zijn voor iedereen en voor elke situatie weer anders. Het is raadzaam om op tijd beginnen met nadenken en praten over dit onderwerp. Een aantal tips bij het onderzoeken van de verschillende opties:

  • Neem uitgebreid de tijd om alle opties met je partner te bespreken

  • Wees eerlijk naar jezelf, zonder oordeel

  • Luister goed naar je partner, zonder oordeel

  • Laat je niet teveel leiden door meningen van buitenaf en ga staan voor jullie eigen keuzes hierin

Bedenk: er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Uiteindelijk is de optie die bij jullie kindje(s) en situatie past, de enige ‘juiste’ optie voor jullie.

Ondersteuning

Kwetsbaarheid draait om de moed om jezelf te laten zien en inzien dat perfectie niet bestaat. Wil je je meer kwetsbaar opstellen en kan je hier hulp bij gebruiken, dan kan Her Story jou hierin ondersteunen. Neem contact op voor meer informatie.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly